Connect with us

Korkunç itiraf! PKK elebaşı 30 kızla dolaşıyor, küçük kızlara tecavüz…

Terör örgütü PKK’dan kaçıp Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına sığınan iki teröristin anlattıkları örgütün iç yüzünü ortaya çıkardı. Bir terörist, güvenlik güçlerine yönelik 16 tonluk patlayıcı yüklü bombalı araç saldırısına iki gün kala örgütten kaçtığını anlatırken, diğer terörist de Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın yanlarında 30 kızla dolaştığını, kadınlara tecavüz edildiğini ve cinsel istismara maruz bırakıldığını birçok kişinin de infaz edildiğini söyledi.

Teröristler HDP önünde eylem yapan annelerin bu direnişini desteklediklerini, doğru bulduklarını ve bütün annelerin bu eyleme katılmasını canı gönülden istediklerini söyledi.

Published

on

Terör örgütü PKK’ya katıldıktan sonra pişman olup Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine sığınan iki terörist, örgütün içinde yaşanan kirli oyunları gözler önüne serdi. Güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerden K.G., terör örgütüne katılmasında HDP üyesi kız arkadaşının büyük rolünün olduğunu söyledi.

Kız arkadaşının HDP’ye üye olduğunu, orada çalıştığını bildiğini belirten K.G., “Beni örgüte kazandırmak için sözde ‘ben dağa çıkacağım, sen de gelir misin’ dedi. Burada beni kullandı, sevgisini kullandı. Bu da HDP’nin gerçek yüzü, kızları kullanıp gençlere karşı kullandırıp, sözde kendilerine aşık ve sevgi üzerine kurup kırsala göndermek. Kız arkadaşım günü ve saati söyledi, dağa çıkacağını söyledi. Bununla ilgili ben de tedirgin oldum, benim için örgüt boş zaten, terör hareketi olduğunu biliyordum. Gittiğim il ve ilçelerde HDP binası içerisine giriyordum. Sonra, çıkacağını söyledi, örgüte katılacağını söyledi, sende gelir misin dedi, duygularımı düşüncelerimi bildiği için burada benim duygumu kullandı. Ve dedi ki, bugün bu saatte örgüte katılacağım dedi ve sen de gel araba bizi bekliyor gideceğiz dedi. Onu sevdiğim için örgüte katıldım, zorunlu bir isteğim oldu. Kızın beni sevdiğini ve ciddi olduğunu düşündüm ama sonra öğrendim kadarı ile kızın tek amacı, HDP’den her bir kitleden gençlere karşı, erkek olsun, kız olsun kızları, ya da erkekleri kullanıp kandırma amacı ile kendilerine aşık edip zorunlu bir duygusal yönle, dağa kırsala yönlendiriyorlar. Gittim ve örgüt içerisinde anladım kız arkadaşımın beni kandırdığını, katılacağım deyip de katılmadığını. Bunu öğrendikten sonra örgüt mensupları ile konuştum, paylaştım, iki gün içerisinde ben yapamıyorum dedim. Dediler ki, sen örgüte elini verirsin kolun gider, kolun gider bedenin kalır, örgüt böyle bir şey dedi. Örgüte katılmak kolay, çıkmak ölümdür dedi. Üçüncü gün sonra kaçmayı denedim, örgüt mensubu tarafından yakalandım. Koluma plastik madde yakıldı, hala izi de var” dedi.

HDP’Lİ YÖNETİCİLER, PKK’LILARDAN PARA ALMIŞ”

Bölgeye gittiklerinde HDP’liler tarafından örgüt mensuplarına teslim edildiğini kaydeden K.G., “Örgüt mensupları beni onlara getirdikleri, aracı oldukları için HDP çalışanlarına 15 bin lira verdi, buna kendi gözlerimle şahit oldum, verdiler. HDP’nin özellikle gençleri kandırdığını, gerçek yüzünü sakladığını tek amacı gençleri sadece parayla satıp kullandıklarını kendi oğulları Amerika’da farklı yerlerde üniversite bitirip farklı bir yere gelirken günahsız ve fakir insanların çocuklarını kullandıklarını ben de şahit oldum. Burada hiç kimsenin ne örgütün propagandasına ne de bu HDP’nin sahte politikasını kesinlikle benimsemesinler. Çünkü bence Kürt halkının değil, onların yanında değil sadece Kürt gençlerine yapılan bir hainliktir. Fakir fukarının çocuklarını evlatlarını götürüp ölüme terk ediyorlar ve buna şahidiz. Şu an HDP binasının önünde 40-50 aile var ve burada gerçekten ailelerin ne kadar üzüldüğünü, çocuklarını istediğini görmekteyiz. Ama HDP ne yapıyor, HDP kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Çünkü HDP kendini, çünkü örgütün biraz da bir parçası olduğu için örgüte çalıştığı için, halkı sömürmeye çalışıyor hem de o ailelerin çocuklarını örgüte satıyorlar. HDP’nin gerçek yüzü budur. Aileler sahip çıksın, çocukları kandırılıp dağda olan ailelerin gelip şu an Diyarbakır HDP binası önündeki eyleme katılmasını canı gönülden isterim. Eylemi ben de destekliyorum, çok doğru buluyorum. İnşallah kandırılan gençlerin ailelerine dönmesini temenni ediyorum. Bu artık yalan dolan politika, yalan dolan katliama artık HDP’nin ve PKK’nın gerçek yüzünü artık görmeleri ve Kürt halkının özellikle bilmesi gerekiyor. Özellikle örgüt ve HDP’yi destekleyen kişilere seslenmek istiyorum, artık bu zulme dur demeleri gerekiyor. Kırsalda olan kim olursa olsun gelip devletine sığınmaları en büyük temennimdir” diye konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRI PLANI

Sevdiği kızın kendisini kandırdığı için örgütten çıkma isteğini ilettiğini aktaran K.G., şöyle devam etti:

“Örgütten çıkma isteğim olduğu için örgütle bir bağım olmadığı ve bunu örgüt bildiği için de bana işkence ettiler ve benden umutları kalmadı. Bunun için de beni bir canlı bomba içinde eylem düşündüler, fedai eylem. Bana böyle bir öneride bulundular, karakolun, devletin bir kamunun ya da güvenlik güçlerinin kaldığı bir toplulukta araç içerisinde 16 ton TNT bomba, C-4 ile seni götürüp orada fedai eylem yapacaksın ve sözde örgütün en değerli şehidi olacaksın dedi. Hem benden umutları yoktu, umutları olmadığı halde bile beni bir maşa olarak kullanıp, paramparça etme ile bunu hem örgütü yüceltmeye hem de beni sözde bir şehit gibi fedai gibi kahraman gibi göstermelerine şahit oldum, zorla. Hayır dediğimde, ben yapamam dediğimde biz seni zorla oraya götürüp olmasa bile aracın içerisine götürüp güvenlik güçlerini arayacağız sözde biri burada diye, gelip aldıklarında seni uzaktan kumanda ile patlatacağız, böyle bir önerisi de oldu. Zaten öleceğimi biliyordum patlama zamanından iki gün önce, orada bir fırsatını bulup kaçtım yoksa örgütün istediği, şunu diyebiliriz, örgütün istediği beni orada paramparça olmamdı. Örgütün tek isteği Kürt gençlerinin ölmesi ya da oradaki gençlerin imha edilmesi. Onun içinde katılmak isteyen kız olsun erkek olsun, bütün gençlere söylüyorum, örgütün artık gerçek yüzünü görün.”

“AİLEM HDP’DEN BASKI GÖRDÜ”

Terör örgütü PKK mensuplarından kaçıp Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine sığınan diğer terörist M.T., 2012 yılında HDP aracılığıyla PKK terör örgütünü tanıdığını söyledi. M.T., “İlk önce HDP il binalarında gençlik çalışmalarında çalışmamı istediler. Daha sonra dağa katılmamı istediler. Bunu da HDP aracılığıyla, orada çalışan Gençlik Kolları ve il yöneticileri tarafından dağa gönderildim. Bu çalışmayı yürütenler çocukları kandırıp dağa gönderenler ailemi tehdit edip bu çocuğun peşini bırak, artık o sizin evladınız değil, artık o bizim evladımız, bizim için savaşacak. Aileye bu tür yaklaşımlarda bulunmuşlar, aileyi yıpratmaya dönük çalışmalar içerisine girmişler. Ailemle daha sonra bağlantıya geçtim, aynen bunları söyledi, işte HDP’den baskı gördüklerini, sadece çocukları değil aynı zamanda çocukları dağa gönderdiklerimiz kişilerle kendi tabanımızı bu aileler tarafından oluşturmaya çalışıyoruz şeklinde açıklamaları aileme bulundular. Örgüt tarafından bana hiçbir şey söylenilmedi, zaten söylenilmiyor, çünkü söylenildiği zaman örgütten kopup gideceğimi, kaçıp gideceğimi, aileme yetişeceğimi zaten örgüt biliyor. Bunu herkes de çok iyi biliyor ki PKK terör örgütü HDP aracılığıyla o tür çalışmaları yürütüyor. Benim aileme de gidip artık bu şahsın size dönmeyeceğini, sanki ben söylemişim gibi gidip aileme bunları söylüyorlar. Kendisi gelmeyecek, istemiyor, burada kendi davası için mücadele edecek, savaşacak bu tür beyanlarda bulunuyor, aileme gidip bunları bizzat söylemişler. Bu tür çalışmaları da HDP üzerinden, zaten herkes biliyor, bu tür çalışmaları yürütüyorlar. PKK terör örgütüne hiçbir şekilde yönelmemeleri gerekiyor ki onun uzantısı olan HDP’ye özellikle hiç yaklaşılmaması gerekiyor. Çünkü legal anlamda tüm çalışmaları HDP üzerinden yürütülüyor” şeklinde konuştu.

“SAVAŞA GİRME YÖNÜNDE İLAÇLAR VERİLDİĞİNİ BİLİYORUM”

Kendisinin terör örgütüne ilk katıldığı zaman Kuzey Irak’a gönderildiğini aktaran M.T., şöyle konuştu:

“İlk katıldığım zaman beni Kuzey Irak’a gönderdiler. Orada yeni savaşçı eğitimi verdikleri zaman iki defa kaçmaya çalıştım. Kaçmaya çalıştığım zaman hiçbir tarafı bilmediğimden dolayı yine yakalandım. 3 ay uğraşıyorlar, insanın beynini yıkamaya çalışıyorlar. PKK terör örgütü içerisinde bire bir ilaç verme gibi bir şey yok, ancak yemek içerisinde veya işte hastalandığın zaman, tedavi yerleri var, oraya götürdükleri zaman farklı ilaçlar veriyorlar. Kişinin kendisini rahatlatabilmesi için, orada kalabilmesi için, düşünce olarak fikir olarak onun terör örgütü benimseyebilmesi için özellikle savaş yönünde, askeri yönünde savaşa girme yönünde bu tür ilaçların verildiğini biliyorum ben.”

“BİRÇOK KÜÇÜK KIZA ZORLA TECAVÜZ OLAYINA ŞAHİT OLDUM”

PKK terör örgütünde kaldığı süre içerisinde birçok infaz ve tecavüz olaylarına şahit olduğunu vurgulayan M.T., şu ifadeleri kullandı:

“İnfazlar çok yaşandı, kaçmaya çalışanlar, iki insan arasında duygusal bir bağ oluştuğu zaman bunları direkt, sorgusuz sualsiz adamları infaz ediyor. Diyarbakır’da 2017 yılında PKK terör örgütü içerisinde tecavüz olayına şahit oldum. 2017 yılında genç bir kıza tecavüz edildi. Tecavüz edildikten sonra kadın kendini intihar etti, bir grup kadın bu kızı gömdü. Ailesine veya yakınına örgüt tarafından herhangi bir bilgi verilmedi. PKK terör örgütü içerisinde bu tür olaylar çok oluyor. Özellikle genç kızlara cinsel istismar ve tecavüz olayları örgütün bulunduğu yerde çok yaşanılıyor. İntihar olayı PKK terör örgütünde farklı bir şekilde farklı bir şekilde anlatıldı. İntihar değil, tecavüz olayı olmamış gibi bunu yansıtmaya çalıştılar. Bu tür olaylar olduğu zaman, tecavüz olayları, intihar vakaları, diğer örgüt mensupları etkilenmesin diye veya kaçmasınlar diye bunu yansıtmıyorlar. Örgüt içerisinde kaldığım süre içerisinde birçok defa küfre hakarete maruz kaldım, baskıya maruz kaldım. Birçok defa tehdit edildim, daha sonra birçok defa kaçmaya çalıştım, kaçmayı başaramadım, yakalandığım zaman beni tecrit altına aldılar. Tüm bunları artık hazmedemeyip, PKK terör örgütünün iç yüzünü gördükten sonra kaçmaya karar verdim. Yeni katılmıştım, yeni savaşçı eğitimlerinde iki defa kaçmaya çalışmıştım, yeni gittiğimden dolayı sadece işte kaçıp gidip ne yapacaksın, burada kal gibi birçok vaatte bulundular. PKK’nın zaten bir tek amacı var halkla devletin arasını açmak bunun için de gençleri kandırıp dağa götürüp devlete karşı savaştırmak, tek amacı budur. PKK terör örgütünün iç yüzünü çok iyi bilsinler, amacını gayesini bilip bir an önce gelip ailelerine devlete sığınsınlar. PKK terör örgütünün onlara verebileceği hiçbir şey yok ölümden başka. PKK terör örgütü anlatıldığı gibi devlet değil, devletin şefkatli kollarına gelip kendilerini teslim etsinler. Bahsedildiği gibi, söylenildiği gibi devlette herhangi bir şeye maruz kalma durumu söz konusu değil. Ceza alma söz konusu değil, gelip teslim olsun, devletine yardımcı olsun, devlet ona karşın bırakıyor, çünkü kendi hür iradesi ile oraya gidip katılmamış, savaşmamış PKK zoru ile yaşanmış bir şeydir. Özellikle kadınlar PKK terör örgütü içerisinde tecavüze cinsel istismara maruz kalmamaları için bir bütünen PKK terör örgütünden kopuşu gerçekleştirmeleri gerekir. Bu hem onlara hem de ailelerine çok büyük zarar verir, PKK terör örgütünde kaldıkları süre içerisinde vahamete, işkenceye tecavüze cinsel istismara maruz kalacaklar. Bir an önce gelip ailelerine devlete sığınsınlar.”

“ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN YANINDA 30 KIZ VAR”

Aileleri özellikle kız çocuklarına sahip çıkması konusunda uyaran M.T., şöyle devam etti:

“13-14 yaşındaki kız çocukları özellikle PKK terör örgütü içerisinde cinsel istismara maruz kalıyorlar. 13-14 yaşındaki kız çocuğu kaçmaya çalışsa da kaçamaz, yolu bilemez, yakalandığı zaman da yine cinsel istismara tacize maruz bırakılıyor PKK terör örgütü içerisinde. PKK terör örgütü içerisinde birçok sorun ve ilişkiler çıkıyor, bu ilişkiler çıktığı zaman üst düzey yöneticiler tarafından bu şahıslar infaz ediliyor. Ancak bakıldığı zaman da bu üst düzey yöneticiler özellikle yanlarına 15-30 arasında genç kızlar var. Bunlar da tecavüze cinsel istismara maruz kalıyor. Ancak onlar üst düzey yöneticilerin yanlarında kaldıkları ve korktukları için hiçbir şey yapamıyorlar. Bu üst düzey yöneticiler tarafından öldürüleceklerini bildiklerinden dolayı korktukları için sessiz kalıyorlar. Kuzey Irak’ta bulunan PKK’nın üst düzey yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan, Murat Karayılan’ın yanında 30 tane genç kız var. Bunları bizzat ben gördüm, şahit oldum. Bunların yanında 20 kiminin yanında 30 kız var. Gördüm, bunlara tecavüz ediliyor, cinsel istismarda bulunuluyor. Ancak bu kızlar korkularından dolayı hiçbir şey yapamıyorlar. Farklı bir arayış içerisine giremiyorlar öldürüleceklerini bildikleri için. Bu tür durumlar yaşandığı zaman cinsel istismar olduğu zaman hemen üst yöneticiler tarafından bu şahıslar öldürülüyor.”

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gündem

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Published

on

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde alıcılı ve dalgalı bir seyir izleyen gram altın için şaşırtan tahmin bu kez hükümete yakın isim Necmettin Batırel‘den geldi.

Necmettin Batırelgram altın fiyatlarının yakında uçuşa geçeceğini söyledi.

İşte Necmettin Batırel’in o altın tahmini:

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock‘un iştiraki iShares, spot Bitcoin ETF çıkarmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC‘e) başvuru yapması sonrası Bitcoin hızlı ralli yaşamıştı. Şirket Bitcoin‘in değerine endeksli hisse senedi gibi alınıp satılan araç çıkarmak istemişti. SEC, bir sürprize imza atarak ilk kaldıraçlı Bitcon ETF‘ye onay verdi. Yani vadeli satışlara izin verildi, peşin satışlara değil. Bu yüzden 31 bin 400 dolara yükselen Bitcoin‘in değeri 30 bin 400 dolara düştü. Teknik analize göre 30 bin 700 üzerinde tutunamazsa 29 bin 350 ardından 28 bin 200 dolar desteklerine dönecek. Son 12 ayda fiyatı yüzde 43,28 artan Bitcoin’in hızlı yükselişinden sonra kar satışlarıyla düzeltme yapması kaçınılmaz. Kripto paralardaki yoğunlaşma altının Haziran ayında sert düşüşüne yolaçtı. 1910 dolarla dip yapan ONS yaşanan son gelişmeler üzerine yeni haftaya 1928 dolarla başladı.

Uluslararası Finans Enstitüsüne göre ilk çeyrek sonunda küresel borçlar 305 trilyon dolarla rekor düzeye ulaşmış durumda. Hane halkı borçları 57.6; kamu borçları 85.7; banka borçları 69.8; finans dışı şirket borçları 91.9 trilyon dolar oldu. Şiddetli borç krizi doları ve altını güçlendirecek. Düşük küresel ekonomik büyüme, yüksek faiz oranları, önemli borç yükleri ve yüksek enflasyon krizi tetikleyecek. Dolar ve altın sistem tehdit altına girdikçe ve yeni bir para sistemi önerildiğinde değerini katlayacak.. Onsun uzun vadede önce 5 bin ardından 8 bin dolara yükseleceği tahminleri yapılıyor. Hisse senetlerinden kaçış hızlandıkça yani piyasalar eridikçe altının onsu 2023 Ekim ayına kadar 3 bin dolara ulaşacak diyenler var.. Hisse senedi piyasaları 1982’de başlayan 41 yıllık boğa hareketinin sonuna yaklaştı. ABD merkez bankası 2022 Haziran ayında yüzde 9,1 ile zirveye ulaşan yüksek enflasyonu durdurmak amacıyla faiz oranlarını 500 baz puan artırdı. Ama yüksek faiz ekonomik büyümeyi sekteye uğrattı, işsizlik artıyor İmalat sektörü endeksi Haziran’da 46.3 ile hayal kırıklığı meydana getirdi.

Continue Reading

Gündem

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Published

on

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı hamleler yapıldı. Fakat şimdiye kadar istenilen sonuç alınabilmiş değil, Renault, yeni hamlesiyle pazardaki tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Renault küresel bir marka. Dolayısıyla sadece Avrupa değil, Asya’daki rekabete de ayak uydurması gerekiyor. Bunun için de ortalamanın üzerinde olan fiyatları biraz daha aşağılara çekmeleri gerekiyor. Nitekim bunu da yeni Clio versiyonuyla yapacaklar.

Hali hazırda Renault Clio, Türkiye’de de olduğu üzere en ucuz binek HB otomobillerden biri. Nitekim bu durum pek çok ülkede aynı şekilde diyebiliriz. Lakin özellikle Asya pazarında Clio’dan çok daha ucuz olan otomobiller var.

Bilindiği üzere Çin, ucuz otomobil üretme konusunda bir dünya markası. Bu otomobillerin Türkiye ya da Avrupa’da çok fazla görülmemesinin temel nedeni ise Çin ve Hindistan’daki yoğun talep. Zaten bu iki ülkede 2.5 milyara yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bu talebi karşılamak çok da kolay değil.

Continue Reading

Ekonomi

Borsada en çok kazandıran hisseler

Borsa, seçimden sonra ciddi bir artış gördü. Yurt dışı yatırımcının ağırlığı artarken yerli yatırımcının da gözü kulağı borsada en çok kazandıran hisseler gibi bilgilerde… Peki borsada en çok hangi hisse kazandırdı? Borsa 100 en çok kazandıran hisseler neler?

Published

on

Borsa İstanbul 100 endeksi bu hafta boyunca 6.400 bandındaki dirence takıldı. Hareketli bir seyir izleyen BIST100 endeksinde günlük hacim 90 milyar TL’yi bulu. Haftanın son iş gününde ise en çok yükselen sektör sigorta oldu. Ardından gıda, holding, teknoloji ve metal ürünleri yer aldı. Bankalar ise kısmi bir düşüş gördü. Yatırımcıların gözünde ise merak edilen konu en çok kazandıran hisseler oldu.

BIST100 en çok yükselen hisseler neler?
BIST100 en çok yükselen hisseler neler?

Peki Borsada en çok kazandıran hisseler neler? İşte BİST 100 en çok kazandıran hisseler:

BRYAT
TUKAS
BIOEN
ASUZU
DOAS
Bu hisseler arasında BRYAT ve TUKAS tavan fiyatından işlem gördü.

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler ise;

CANTE
ALFAS
PENTA
YKBNK
VAKBN

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem9 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem9 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending